Главният изпълнителен директор на фармацевтичната компания Moderna прогнозира, че съществуващите ваксини

...
Главният изпълнителен директор на фармацевтичната компания Moderna прогнозира, че съществуващите ваксини
Коментари Харесай

Moderna скептична за ефективността на ваксината си към Омикрон

Главният изпълнителен шеф на фармацевтичната компания Moderna предвижда, че съществуващите ваксини могат да бъдат доста по-малко ефикасни при справяне с варианта Омикрон на коронавируса в съпоставяне с по-ранните варианти, съобщава " Ройтерс ".

Стефан Бансел предизвести и че ще отнеме месеци, преди фармацевтичните компании да могат да създават в огромни количества обновени дози за новия вид на вируса.

Той бе безапелационен, че ефективността на препаратите няма да е като тази при делта разновидността.

Бансел уточни, че огромният брой разновидности на Омикрон върху спайк протеина, който вирусът употребява за заразяване на човешки кафези, и бързото разпространяване на варианта в Южна Африка, допускат, че може да се наложи сегашните ваксини да бъдат модифицирани през идната година.

Все повече държави налагат ограничавания за пътуване в опит да предотвратят разпространяването на новооткрития вид на COVID-19, за който Световната здравна организация предизвести, че носи доста висок риск от пик на новозаразените.

Цените на петрола се сринаха след новината. Фючърсите на суровия нефт Brent поевтиняха с 1,82 $, или 2,5%, понижавайки се до 71,62 $ за барел. Петролът се намали с към 12% в петък заради опасения, че мощно мутиралият Омикрон ще световния напредък, което ще навреди на търсенето на черното злато.

Все още не е ясно какъв брой рисков е новият вид и дали е устойчив на съществуващите към този момент ваксини.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР